sobota, 7 grudnia 2013

Babeczki budyniowe

Dziś mam dla was babeczki z nadzieniem budyniowym! Jestem fanką budyniu. Dawno mnie tu nie było ahahha!Więc muszę tu pozmieniać ! dużo pozmieniać! Mokre babeczki z budyniem... Marzenie







Składniki:

  • 2 jajka
  • 0,5 szkl. oleju
  • 0,5 szkl. mleka
  • 1,5 szkl. mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 szkl. cukru 
  • dowolny budyń. (u mnie waniliowy )
  • aromat waniliowy




Przygotowanie: 
  • Składniki mokre i suche mieszamy w oddzielnych miskach.
  • Budzyń przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, ale zmniejszamy o połowe mniej mleka 
  • napełniamy papilotki  : łyżka ciasta - łyżeczka budyniu-łyżka ciasta
  • Pieczemy w 180 stopniach do tzw." suchego patyczka" ok. 30 minut 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz