Składniki na ciasto:
- 250 g. masła
- 2 szkl. mąki
- 0,5 szkl. cukru
- 1 jajko
- szczypta soli
Dodatkowo:
- 1 budyń śmietankowy
- 1 szkl. dowolnego musu z owoców (u mnie truskawkowy)
- dowolna galaretka
Sposób przygotowania:
- Składniki na ciasto zagniatamy i odstawiamy do zamrażarki na 30 minut.
- galaretkę przygotowujemy z 250 ml. wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.
- gotowe ciasto ugniatamy w tortownicy i pieczemy 35 minut w 180 stopniach
- gotujemy budyń, galaretkę łączymy z musem
- na upieczony spód ciasta wlewamy budyń a na to galaretkę z musem.
- odstawiamy ciasto do zastygnięcia do lodówki najlepiej na całą noc
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz