Składniki:
-125g jogurtu naturalnego
-75 g masła
-150 g mąki
-0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
-125 g cukru
-skórka otarta z jednej cytryny
-125g jogurtu naturalnego
-75 g masła
-150 g mąki
-0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
-125 g cukru
-skórka otarta z jednej cytryny
Sposób przygotowania:
-wymieszać w misce roztopione masło(lekko przestudzone)z jogurtem naturalnym.
-dodać jajka i skórkę z cytryny,delikatnie rozmieszać
-do mokrych składników dodać przesianą mąkę, cukier i sodę oczyszczoną
-mieszać do uzyskania gładkiej masy
-wlewać ciasto do 3/4 papioltek
-piec w temperaturze 180 stopni, do "suchego patyczka" (25 minut)
Powodzenia :P
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz