piątek, 27 grudnia 2013

Blok czekoladowy

Hej wszystkim :) Jak tam po świętach ? Pewnie wszyscy najedzeni pysznymi ciastami i różnego rodzajem potrawami a ja wam dziś przedstawiam Blok czekoladowy pewnie dla każdego jest znany, u mnie co roku pojawia się na święta. Uwielbiam go za smak, łatwość w przygotowaniu i nie trzeba go piec. U mnie nie tylko się pojawia na święta, robię go bardzo często. Dla mnie ten przepis jest idealny.Każdy może go zrobić nawet tzw."laik" jest bardzo prosty. Już niedługo następne posty z świątecznymi ciastami :)








Składniki:

  • mleko w proszku 500 g.
  • 250 g. masła
  • pół szkl. wody
  • 6 łyżek kakao
  • 2 szkl. cukru
  • paczka herbatników
  • garść rodzynków 
  • 2 garście orzechów włoskich

Sposób przygotowania:
  • mleko, kakao i herbatniki razem wymieszać.
  • w garnuszku zagotować cukier, wodę i masło.
  • Po zagotowaniu wymieszać z mlekiem kakaem i herbatnikami
  • formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i masę przelać
  • wstawić do lodówki min.3 godz. (najlepiej na całą noc) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz