Hej wszystkim :) Jak tam po świętach ? Pewnie wszyscy najedzeni pysznymi ciastami i różnego rodzajem potrawami a ja wam dziś przedstawiam Blok czekoladowy pewnie dla każdego jest znany, u mnie co roku pojawia się na święta. Uwielbiam go za smak, łatwość w przygotowaniu i nie trzeba go piec. U mnie nie tylko się pojawia na święta, robię go bardzo często. Dla mnie ten przepis jest idealny.Każdy może go zrobić nawet tzw."laik" jest bardzo prosty. Już niedługo następne posty z świątecznymi ciastami :)
Składniki:
- mleko w proszku 500 g.
- 250 g. masła
- pół szkl. wody
- 6 łyżek kakao
- 2 szkl. cukru
- paczka herbatników
- garść rodzynków
- 2 garście orzechów włoskich
Sposób przygotowania:
- mleko, kakao i herbatniki razem wymieszać.
- w garnuszku zagotować cukier, wodę i masło.
- Po zagotowaniu wymieszać z mlekiem kakaem i herbatnikami
- formę keksową wyłożyć papierem do pieczenia i masę przelać
- wstawić do lodówki min.3 godz. (najlepiej na całą noc)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz