niedziela, 19 stycznia 2014

Kokosowe trufle

Mmm... <3 Uwielbiam kokos a w wersji z pralinkami jest mega! szybka w przygotowaniu i tania przekąska:D Najlepiej przechowywać pralinki  w lodówce :))


Składniki:

  • 200 g białej czekolady
  • 0,5 szkl. śmietanki 36%
  • 1/3 płatków kukurydzianych
  • 1 i 1/4 szkl. wiórków kokosowych
  • 2 łyżki brandy lub innego alkoholu
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • Dodatkowo
  • zmielone migdały
  • wiórki kokosowe
Sposób przygotowania:

  • śmietankę i masło podgrzać w garnuszku.
  • dodać czekoladę, podgrzewać do rozpuszczenia, ciągle mieszając
  • zdjąć palnika, dodać wiórki, zmielone płatki, brandy i mleko w proszku, dokładnie wymieszać.
  • Włożyć do lodówki na godzinę, formować małe kuleczki o wielkości orzecha włoskiego, obtaczać w kokosie i migdałach.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz